Wereldburgerschap

De wereld wordt steeds kleiner en globaler. Wat wij in Nederland doen heeft effecten ver weg. Wat ver weg gebeurt, heeft wederom invloed op ons. Om mee te doen in de veranderende wereld is wereldburgerschap essentieel. Onze leerlingen behandelen onderwerpen over verschillende culturen om zo wereldwijs te worden. Andere culturen zijn niet alleen ver weg in afstand en tijd, maar ook dichtbij en in het hier en nu. Actuele onderwerpen als ecologie, wereldvrede, armoedebestrijding, globalisering en universele rechten van het kind zijn van belang, maar dat geldt ook voor muziek, spel, natuur, voeding, sport en kunst.

  • Sociale vaardigheden
  • Projecten en thema’s

Sociale vaardigheden. De kinderen krijgen sociale vaardigheidslessen tijdens schooluren aangeboden. We werken met de methode Sociale en morele talenten. Niet alleen tijdens de lessen sociale vaardigheden staan we er bij stil maar ook tijdens de andere vakken en vrije momenten, zoals tijdens het buiten spelen en eten en drinken.

Projecten en thema’s. Ieder jaar organiseren we een twee weken durend project over de wereld. De hele school houdt zich dan bezig met een werelddeel die centraal staan. De vakken worden er aan gekoppeld en er vind een bijpassende afsluiting plaats.